Gå til forsiden
MENU

Hvad kan danske topklubber lære af Champions Leagues tendenser?

Hvad skal der egentlig til for at få succes i Europa? Hvor bevæger spillet sig hen? Og hvilke tendenser er relevante at bide mærke i som dansk klub? Med udgangspunkt i UEFA’s tekniske rapport om Champions League-sæsonen 2018/19 sætter vidensplatformen PLAYMAKER sammen med FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen og Johan Lange, der er teknisk direktør i F.C. København, fokus på spillets udvikling i international fodbold.

Brügge_420x294.jpg
AF: Martin Davidsen/Playmaker (red. Pia Schou Nielsen) - foto: www.fodboldbilleder.dk

I klubfodboldens verden er UEFA Champions League er det ypperste. Det er den største scene for de største klubber og spillere, og det er her, de største kampe med størst prestige findes. Men UEFA Champions League er også en interessante scene for spillets udvikling og tendenser i fodboldens verden. Derfor kigger danske topklubber også med interesse på turneringen, der rummer de bedste spillere og trænere i verden.

Hvert år udgiver UEFA en teknisk rapport om trends og tendenser i Champions League. Det er en udgivelse på 100 sider med fokus på tendenser i spillet ud fra data og fodboldfaglige observationer. En rapport som trænerudviklingschef i DBU, Peter Rudbæk, er med til at lave sammen med andre i UEFA-regi.

Læs om Peter Rudbæks arbejde med rapporterne her
https://www.playmaker.nu/home/indlg-peter-rudbk-fortller-om-arbejdet-med-uefas-tekniske-rapport

Playmaker sætter nu fokus på rapporten og dens indhold i en ny podcast, hvor to ledere fra den danske 3F Superliga kommer med deres syn på tendenserne fra et dansk perspektiv.

I studiet er således F.C. Københavns tekniske direktør Johan Lange samt FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen, og de ser begge stor værdi i at nærstudere rapportens indhold og pointer om spillets udvikling.

Johan Lange:

”I enhver branche kan man lære af de bedste. Champions League er det ypperste af fodboldens verden, for det er her, at de bedste hold, trænere og spillere udtrykker sig. Sådan en rapport summerer sæsonen op, og sidste sæson var endda en spektakulær en af slagsen, og det kan man lære en masse fra. I min rolle kigger jeg blandt andet på spillet, og hvordan de dygtigste trænere løser de problemstillinger, de står overfor. Men jeg ser også på, hvordan trupperne bliver sat sammen, og hvordan de klubber, vi i F.C. København sammenligner os med, sørger for at være konkurrencedygtige på den allerøverste hylde. På mange niveauer kan man lære meget af Champions League og en rapport som denne.”

Flemming Pedersen:

”Som træner får jeg et overblik over, hvor spillet bevæger sig hen. Der er nogle forskellige statistikker i rapporten inden for en række områder, og når jeg læser den, kan det også generere nogle ideer, som jeg kan afprøve på træningsbanen. Jeg nyder at læse rapporter som denne,” siger Flemming Pedersen.

Temaet vil også være i fokus på træneruddannelsens refreshment for Pro-trænere i december. Dette program kan du læse mere om i en anden artikel.

Hør hele podcasten og diskussionen her - https://www.playmaker.nu/home/fokus-hvad-kan-danske-topklubber-lre-af-champions-leagues-tendenser

Læs hele rapporten her - https://traenerlounge.dbu.dk/media/1388/tr-cl-2018-2019.pdf

 

Seneste nyt fra "Fodboldspillet"