Gå til forsiden
MENU

PODCAST: Hvorfor skal alle børn spille lige meget?

Lige meget spilletid til alle er et af børneløfterne under DBU’s nye børnestrategi. Men hvad betyder det for dig som børnetræner og hvordan skal det kunne lade sig gøre i praksis? Lyt i podcasten herunder, hvorfor det er en god idé og hvorfor man i den nye børnestrategi har valgt at sige farvel til HAK-princippet og goddag til princippet med Lige Meget Spilletid.

Medier_store_traenerdag_812x568 (1).jpg
AF: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation

Et af børneløfterne i dansk fodbolds nye børnestrategi, er at alle børn har lige meget ret til spilletid, og at der skal sikres tilstrækkelige kamptilbud til alle børn.

For at sikre lige meget spilletid i den enkelte kamp, kan træneren selvfølgelig stå med et stopur og skifte ud fra et i forvejen nøje udregnet skema, men af og til (som regel) er virkeligheden en anden end den planlagte, når man har med børn at gøre.

Derfor har man i Jylland forsøgt sig med begrebet indskiftningspauser, hvor der laves et kort break midtvejs i hver halvleg. På den måde gøres det let og enkelt for træneren at huske at skifte ud hyppigere end kun i pausen. Går det så præcis op med lige meget spilletid? Nej, ikke nødvendigvis. Men det vigtige her er også i langt højere grad princippet og intentionen, end det er millimeterdemokrati og excel-ark.

Hør om både tankerne bag det nye børneløfte om lige meget spilletid, og de første spæde erfaringer fra implementeringen af det fra de jyske fodboldbaner.

HØR PODCAST HER

 

 

Seneste nyt fra "Fodboldspillet"