Gå til forsiden
MENU

Beskyt dine spillere mod skader

Forskere kommer her med deres bud på, hvordan du som træner kan reducere risici for skader blandt dine spillere. Trivsel, mindfulness og fokus på den enkelte spillers behov er nogle af nøglepunkterne i kampen mod skader.

7_skade_420.jpg
AF: DBU


Fodboldbilleder.dkDen nyeste forskning i skader i fodbold fra Halmstad Universitet og Lindköping Universitet i Sverige blev præsenteret ved World Congress on Science & Football i København midt i maj.

 

Forskningen viser blandt andet, at flere store skader som korsbånd og meniskskader kommer efter, at spilleren har været ude for voldsomme livskriser eller omvæltninger. Forskerne har fulgt 67 fodboldspillere, 16-19-årige unge på sportsgymnasier og voksne kvinder og mænd, der spiller i Allsvenskan. Spillerne træner alle stort set hver dag, og det viser sig, at der er en sammenhæng mellem skader og følelsen af stress. Derfor kan mindfuldness og stressforebyggelse gøre en stor forskel for antallet af alvorlige skader i truppen.

I artiklen fra DR Viden, som du kan finde her, kan du blive klogere på den nyeste forskning om skadesforebyggelse, og få forskernes syv gode råd til færre skader i truppen.

Seneste nyt fra "Form og fysik"