Gå til forsiden
MENU

Breakthrough-fasen: Balancen betyder alt

Et nyt kuld Pro-trænere fik denne sommer deres afgangsbevis og blev sendt ud af DBU´s gange med den højeste trænergrad i Danmark. Én af dem, Denise Reddy, valgte i sin afsluttende opgave at fokusere på balancen i angrebet i påbegyndelsen af breakthroughfasen. En opgave, der gav hende meget ros med på vejen ud af DBU´s døre og som vi nu giver jer et helt særligt indblik i.

5_Denise_Reddy.jpg
AF: DBU

Denise Reddy er kun anden kvindelige træner, der tager en pro-uddannelse. Foto: Fodboldbilleder.dk


I Europa er det ikke en nødvendighed med en pro-uddannelse for at kunne træne kvindefodbold på højeste plan. Alligevel var det vigtigt for Denise Reddy at sikre sig den højest mulige uddannelse for trænere i Danmark. Hun er nu den anden kvinde i Danmark med UEFA’s Pro-licens

”Jeg vil være den bedste, jeg kan være og jeg bliver nødt til at skubbe mine egne grænser, for at kunne være i stand til at skubbe spillernes grænser. Derfor ville jeg tage den bedst mulige uddannelse, selvom det ikke er nødvendigt,” forklarer Denise Reddy.

For temaet til hendes afsluttende opgave på uddannelsen valgte hun ”Breakthrough Balance”. Undersøgelsen tager udgangspunkt i kampe fra gruppespillet ved VM i Brasilien i 2014. Men de resultater, der oprandt i løbet af Reddys undersøgelser, faldt helt anderledes ud, end hendes hypotese lød på.

”Jeg startede med at ville lave noget helt andet. Jeg har selv været forsvarsspiller og er interesseret i et ”højt” forsvar, så den første ide var at kigge på hvor mange mål, der ved VM blev scoret som resultat af et højt pres. Men da jeg lavede undersøgelsen, viste resultatet sig at være præcist det modsatte. Derfor vendte jeg det hele om til et fokus på angrebet på modstanderes banehalvdel. Antallet af hold, der mistede bolden i fasen fra opbygning til afslutningsspil og hvor mange mål der blev scoret på grund af det, overraskede mig virkelig meget. Det er en trend fra VM, der var nødt til at blive belyst,” fortæller Reddy.

Denise Reddy havde forinden skriveprocessen overvejelser om at finde et emne fokuseret på kvindefodbold, men hun kunne ikke finde tilstrækkelig informationer.

”Jeg ville have elsket at lave undersøgelsen på en kvindeturnering, men jeg havde brug for analyser af hele kampe og jeg kunne på ingen måde finde samme materiale for kvindekampe, som for slutrunden hos herrerne, der lå tilgængelige online,” siger Denise Reddy.

Denise Reddy har efter sin analyse ændret sin tilgang til træningen af sit eget hold, Vittsjö GIF – og håber, at opgaven kan være med til at give hendes trænerkolleger et nuanceret syn på holdets balance i den afsluttende fase.

”Fra jeg begyndte at arbejde med dette, har jeg ændret min prioritering i min træning. Når man kigger på hvor mange mål, der blev scoret under VM, mens modstanderholdets angreb var ude af balance – det er helt utroligt. Det handler virkelig meget om at have balance – og forhåbentlig nogen kan tage det med sig og se, hvordan det fungerer på deres eget hold.” 

Læs hele Denises rapport her. 

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"