Gå til forsiden
MENU

Den offensive back

FC Københavns backs havde flere vellykkede afleveringer end FC Barcelona i flere kampe i sæsonen 2010/2011. Det er en af de konklusioner, som Jens Letort, cheftræner i Næsby Boldklub, kom frem til i sin P-træneropgave.

Back_420x292.jpg
AF: DBU Kommunikation

Jens Letort undersøger brugen af backs hos FC Københavns, Brøndby IF, Randers FC og Champions League-finalisterne FC Barcelona og Manchester United. Hvor på banen afleverer backen fra? Og med hvilken succes? Hvor højt står backen, når bolden mistes? Hvor ofte går backen med i offensive aktioner? Hvordan og med hvilken succes? I sin P-træneropgave interviewer Jens Letort bl.a. trænerne Meulensteen, Bonde og Bordinggard.

FCK’s backs havde flest afleveringer
En delkonklusion i Jens Letort’s P-træneropgave er, at FCK’s backs havde procentuelt flest vellykkede afleveringer - både korte og lange - i forhold til de andre undersøgte hold. Randers FC og Manchester Uniteds backs havde signifikant færre afleveringer end de øvrige tre hold. 

FCK’s backs stod højere på banen
En anden konklusion var, at FC København backs stod højere og bredere på banen end de andre hold. De offensive backs kom til flere indlæg og lavede flere invitationer til overlap og til bandespil. 

Læs Jens Letort’s P-træneropgave Den offensive back – aktioner og opgaver.

Om Jens Letort

 

  • Cheftræner i 2. Divisions-klubben Næsby Boldklub.
  • Har P-licens.
  • Har tidligere trænet klubber som B1909, Kolding FC, Korup IF og Fjordager IF.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"