Gå til forsiden
MENU

”durchdecken” – en rapport om Red Bulls defensiv

AaB's U17 Liga-træner, Lars Knudsen har været på studietur i Red Bull Leipzig og har fået masser af viden og inspiration med hjem. Læs hans rapport og konklusioner her

2014_AaB_Lars_knudsen 500x350.jpg
AF: DBU Kommunikation

Lars Knudsen i aktion på sidelinjen. Foto: fodboldbilleder.dk


PRO-træner Lars Knudsen bevæger sig til dagligt rundt i det nordjyske, hvor han er træner for AaB’s U17-hold. Som et led i sin PRO-træneruddannelse var han i november en tur i Red Bull Leipzig for at blive klogere på ’principperne for spillestilen i Red Bulls defensiv’ – herunder:

  • Er der elementer af zonespil?
  • Er der elementer af markeringsforsvar?
  • Anvendes der forsvarsprincipper, der afviger fra førnævnte?

Valget for studietursbesøget faldt på Red Bull Leipzig, da de praktiserer den samme defensive spillestil som Red Bull Salzburg. Netop Red Bull Salzburg fascinerede med deres ekstremt aggressive presspil i sæsonen 2013/2014, hvor de blandt andet mødte Esbjerg i Europa League. Det ekstremt aggressive presspil, der var kendetegnende for deres defensive spillestil, blev tydeligvis ikke praktiseret efter samme gængse forsvarsprincipper, som danske hold, eller for den sags skyld europæiske hold, tidligere har praktiseret forsvarsspil.

Gennem samtaler med klubbens trænere (Achim Beierlozer, 2. Bundesligatræner, og Sebastian Hoeness, U16 træner) og en dybere indsigt i klubbens spillestilsstrategier samt muligheden for at overvære træningspas og kampe, har Lars Knudsen sikret en både lærerig og interessant rapport, når det kommer til den defensive spillestil i Leipzig.

De tre væsentligste konklusioner fra turen er ifølge Lars Knudsen:

  • Et boldorienteret forsvarsspil
  • 3 horisontale zoner i defensiven
  • Individuelle positioneringer inden presløb (et par nøglebegreber i denne sammenhæng var: ”vordeckung”: at dække foran modstander og ”durchdecken”: at bryde boldbane)

Læs hele Lars Knudsens studietursrapport her

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"