Gå til forsiden
MENU

Hvilken rolle spiller langskuddet i moderne fodbold?

Jeg er grundlæggende et meget irriterende menneske… Sådan starter Jan Michaelsen sin Pro-opgave om langskuddets rolle i moderne fodbold. Og den tidligere topspiller synes selv, at han er irriterende, fordi han ikke tager udokumenteret viden og populære floskler for gode varer. Tingene skal bevises og underbygges af fakta, før de kan blive til ægte viden.

jan-michaelsen-pro-opgave-mads-albaek.jpg
AF: DBU Kommunikation

I hans afsluttende opgave på Pro-træneruddannelsen har han kastet sig over at finde ud af, om der er hold i påstanden om, at vi danskere halter bagefter, når det handler om langskud - specielt sammenlignet med Tyskland. Og konklusionerne i opgaven er ganske overraskende og viser, at tingene netop ikke altid er, som vi går og bilder hinanden ind.  I sit daglige arbejde som U17-landstræner forsøger Jan Michaelsen at arbejde målrettet med afslutninger, som i hans verden er et utrolig vigtigt våben – ikke mindst i en tid, hvor Barcelonas småspillende spillestil er i fokus.  Jan Michaelsen håber, at opgaven vil åbne øjnene for både langskuddets betydning – men også give mere viden om, hvordan man bruger og træner det bedst. Han glæder sig til at komme ud og dele sin viden, og så glæder han sig i det hele taget over alt det, som Pro-uddannelsen har givet ham. 

”Pro-uddannelsen er både en god mulighed for at møde andre kolleger, sparre og udveksle syn på fodbold. At møde de mange forskellige synspunkter viser i sig selv, at der netop ikke er én ’rigtig’ løsning i fodbold. Der er mange nuancerede veje og muligheder på vejen hen til at kunne vinde fodboldkampe. 

Uddannelsen har samtidig givet mig et fantastisk netværk og venskaber. Det er dejligt. 

Og så har uddannelsen faktisk bekræftet mig i, ’at jeg er god’. Jeg er ikke perfekt,” uddyber Jan med et grin. ”Men når man er sammen med så mange gode trænere, så giver det én en mulighed for at måle sig selv.” 

Den tidligere topspiller elsker i det hele taget sit liv som fodboldtræner. Og det er man ikke i tvivl om, når man snakker med ham, og kommentarerne vælter energisk ud. ”Det er en super spændende hverdag, og man udvikler sig hele tiden. Jeg glæder mig hver dag over at skulle arbejde med holdet og drengene og de mange spændende opgaver i DBU.”

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"