Gå til forsiden
MENU

Hvor tidligt kan man scoute, og hvordan gør man det bedst?

Flemming Pedersen ser i sin P-opgave på, hvor tidligt fodboldklubber scouter i udlandet i forhold til Danmark.

5_Proopgave_talent (1).jpg
AF: DBU Kommunikation

Den erfarne træner, Flemming Pedersen, har netop forsvaret sin afsluttende projektopgave ’Scouting og selektion af børnefodboldspillere’ på Pro-træneruddannelsen. I opgaven undersøger han, hvor tidligt fodboldklubber scouter i udlandet i forhold til Danmark. Han undersøger også, hvad man skal kigge efter ved spillerne, og hvordan man skal være klædt på som klub for at kunne scoute spillere, både i forhold til træning men også i forhold til at forventningsafstemme med spillere såvel som forældre.  På baggrund af de resultater, han er kommet frem til, forholder Flemming Pedersen sig kritisk overfor den danske model.  

”Jeg mener, at vi i Danmark bør lære af de større fodboldnationer og deres mangeårige erfaringer. Den danske måde at gøre det på er ikke så nuanceret, fordi selektionen og scoutingen sker forholdsvis sent, og det er der, jeg mener, vi kan gøre det bedre,” fortæller Flemming Pedersen.

Kigger man udover opgavens indhold, så fremhæver Dansk Boldspil-Unions trænerudviklingschef, Peter Rudbæk, Flemming Pedersens mangeårige erfaring inden for talentudvikling som en interessant detalje ved opgaven:

”Flemming Pedersens projekt er også interessant, fordi han er en træner, som har beskæftiget sig med talentudvikling på allerhøjeste niveau i rigtig mange år, og så bringer han sine erfaringer fra alle sine år ind i den her opgave. Det er interessant, hvad han har lært, på baggrund af alt det, han vidste i forvejen,” fortæller Peter Rudbæk.

Flemming Pedersen har i forbindelse med sit forsvar af sin opgave indvilliget i, at alle kan få lov at læse projektet i Trænerlounge. Det er Flemming Pedersens viden og holdninger, der er kommet i spil, og ikke nødvendigvis i alle tilfælde DBU’s holdninger, men det er dog et vigtigt indlæg i debatten omkring børnetræning.

”Vi har de holdninger, vi har, fordi vi har et ansvar overfor helheden. Men det skal ikke holde os fra at justere på vores holdninger, og derfor skal sådan en som Flemming Pedersen også have taleret. Hvis vi undlod at bringe en opgave som Flemming Pedersens, så ville vi ikke have mange chancer for at ’overleve’ som et lille land,” siger Peter Rudbæk.

Linkt til Flemming Pedersens Pro-træneropgave

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"