Gå til forsiden
MENU

Kunsten at spille 11 mod 10 – Pro-opgave af Jens Bangsbo

Opgaven som har givet mange aha-oplevelser

28-03-14-3-bangsbo.jpg (1)
AF: DBU Kommunikation

Jens Bangsbos pro-opgave om, hvordan man tackler situationen efter modstanderen får en udvisning, hvor man altså skal spille 11 mod 10, har nogle år på bagen. Siden færdiggørelsen har opgavens perspektiver givet mange aha-oplevelser - både for deltagere på DBU-kurser og hos de mange forskellige fodboldfolk, som Jens Bangsbo har holdt oplæg for.

Jens Bangsbo, der i dag er professor og leder af  Center for Holdspil og Sundhed i København, har siden arbejdet med opgaven taget sig selv i  at have et ekstra analyserende øje på kampe, hvor der kommer en udvisning. Han betror Trænerloungen, at han bliver helt glad, når han oplever en træner, der reagerer på situationen og handler bevidst derefter. Sidst hvor Guardiola, da Bayern München i kampen mod Arsenal ved stillingen 0-0 udskiftede en af midterforsvarsspillerne, da Arsenal blev reduceret til 10 mand, og siden vandt kampen 2-0. Han ved, at budskabet er sivet ind mange steder, og at der er flere og flere, der nu arbejder systematisk på at have taktikken klar til at tackle den nye spilsituation.

Her kan du selv få mulighed for at sætte dig ind i detaljerne og overveje, hvordan du som træner vil møde den udfordring.

Her kan du læse Jens Bangsbos pro-opgave.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"