Gå til forsiden
MENU

Pro-kursister analyserer U21-landsholdet

Pro-kursisterne følger som del af deres samlede uddannelsesforløb - U21-landsholdet. De har analyseret de sidste kampe mod Rusland og Bulgarien. En øvelse i at komme væk fra ’synes og tror’ og ’vide og dokumentere’ i stedet for.

8_Studietur_EM.jpg
AF: DBU Kommunikation

De nuværende pro-kursister har et langsigtet projekt kørende. De følger det danske U21-hold frem mod slutrunden i juni 2015. Som en del af dette forløb havde kursisterne fået en bunden opgave i forbindelse med de to U21 landskampe mod Rusland og Bulgarien på Aalborg Stadion i starten af september. 

Der var på forhånd blevet identificeret otte forskellige temaer, som kursisterne skulle melde sig ind på. De otte temaer var:

  • Målmandsspil
  • De danske backs forsvars- og duelspil
  • De danske centerforsvareres def. aktioner og indbyrdes samarbejde
  • Dk’s evne til at forhindre off. russiske omstillinger
  • Dk’s mellemrumsspil foran Ruslands bagkæde
  • Dk’s udnyttelse af bagrummet
  • Dk’s off. omstillinger
  • Dk’s off. og def. standardsituationer


Ud fra det tema, de havde fået, skulle de først analysere kampen mod Rusland, og herefter mødtes kursisterne i Aalborg forud for kampen mod Bulgarien. På samlingen i Ålborg skulle deres iagttagelser, statistik og videoanalyser fremlægges og diskuteres i plenum.

Det blev også gjort. Og på et højt niveau. Dette pro-hold er også meget arbejdsomt og meget ambitiøst. Det kunne holdets instruktør og tovholder Henrik Brandenborg betro Trænerloungen. 

På samlingen var der efterfølgende en praktisk træningsseance med AaB’s U19-drenge som medier. En træning, der skulle tilrettelægges som forberedelse til Bulgarien-kampen, ud fra et kampoplæg fra U21-landstræneren Jess Thorup. 

Pro-kursisternes forløb med U21-holdet har i det hele taget stor gavn af det unikke samarbejde med Jess Thorup, der er meget åben og samarbejdsvillig og meget gerne vil give sit til denne del af træneruddannelsen, fortæller Henrik Brandenborg og påpeger, at der forhåbentlig også kommer en masse retur til Jess Thorup fra samarbejdet. Det skulle jo være underligt, hvis ikke kursisterne kan komme med et par enkelte analyser og kommentarer, som landstræneren kan bruge.  

Hvis Henrik Brandenborg på falderebet lige kort skal afsløre, hvad der specielt faldt træner-eksperterne i øjnene ved U21-holdet, så fremhæver han to ting. 

Først og fremmest at holdet har så mange forskellige spillertyper. Det er et tegn på, at klub-systemet i dag giver plads til mange forskellige spillere. Det andet er en særlig spillertype som Uffe Bech fra FC Nordsjælland og hans løb med og uden bolden ned i bagrummet på banen. 

Efter de to kampe har DBU-træneruddannelse samlet alle input fra kursisterne i et materiale til landstræneren. Så kan han jo bare plukke det ud, han finder relevant at bruge, slutter Henrik Brandenborg. Og vi andre kan også lade os inspirere…

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"