Gå til forsiden
MENU

PRO-opgave: Hvad er en Superliga-assistents rolle?

Inden Morten Eskesen blev cheftræner i FC Helsingør, var han assistenttræner i Superliga-klubben Randers FC, hvor han havde flere forskellige cheftrænere over sig på kun otte måneder. Det fik ham til at tænke over sin egen rolle. Det har han skrevet om i sin PRO-opgave, som har titlen Assistenttrænerens rolle i Superligaen.

Assistenter 2
AF: DBU Kommunikation

Når en cheftræner fyres, spreder usikkerheden sig som ringe i vandet til den resterende del af staben. Har jeg hjulpet ham godt nok? Hvad skal der blive af mig? Ændrer mine arbejdsopgaver sig?

I 2018 oplevede Morten Eskesen det flere gange i løbet af kort tid, da han var assistenttræner i Randers FC. Cheftræner-karussellen startede med fyringer til islandske Olafur Kristjanson og hollandske Ricardo Moniz, inden Rasmus Bertelsen for en stund overtog ansvaret, hvorefter han overlod tøjlerne til Thomas Thomasberg.

Derfor ændrede Morten Eskesens ansvarsområder sig også fra gang til gang. Med udgangspunkt i sin egen situation satte han sig derfor for at undersøge Superliga-assistenternes roller i sin PRO-opgave.

Selvom han ikke blev overrasket over konklusionerne, han nåede frem til, blev han bekræftet i én antagelse, forklarer han.

“Det gik op for mig, hvor meget de menneskelige kompetencer egentlig betyder, uanset hvilke opgaver du har,” siger Morten Eskesen, som sidenhen er blevet cheftræner for FC Helsingør, der fører 2. division suverænt.

Dér har han fået den tidligere professionelle fodboldspiller Mikkel Thygesen som assistenttræner. I den forbindelse håber Morten Eskesen, at han kan bruge de erfaringer, han selv har gjort sig, til at skabe en udviklende hverdag, hvor rollerne er klart definerede for dem begge.

Du kan læse opgaven her.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"