Gå til forsiden
MENU

Studietur til NY Red Bulls

Anders Madsen, ACH assistenttræner, besøgte NY Red Bulls som led i sin Pro-træneruddannelse for at undersøge talentudviklingen i et område med knap 15 mio. mennesker, hvor fodbold er den mest udbredte sportsgren for børn under 14 år.

NY_red_bulls_420x292.png
AF: DBU Kommunikation

I New York Red Bulls blev Anders Madsen mødt med stor gæstfrihed og fik adgang til alt og alle i forbindelse med hans besøg. Han fandt ud af, at fodbold organisatorisk er længere fremme, end han troede, da der er turneringer klubber imellem, og at det ikke er skolefodbolden, der er det vigtigste.

 

Børnetræningsprogram
New York Red Bulls har et godt børnetræningsprogram, der genererer store indtægter til klubben og sikrer en uddannelse af mange børn og dermed et godt netværk i forhold til scouting. Metodisk og teknisk er dette tilbud rigtig godt set i forhold til danske tilbud.

Academy
New York Red Bulls Academy strækker sig fra U-13 til U-18 – derudover er der et U-23hold. De træner 3 gange ugentligt på lejede faciliteter, da deres eget træningsanlæg først åbner d 2013, men som kun bliver for U-16, U-18 og MLS.

Udfordringer
I sin studietursrapport skriver Anders Madsen, at der er flere udfordringer, hvis fodbolden skal udvikle sig i New York:

  • Træningsfaciliteter skal sikre adgang til træning hele dagen – og ikke afhængig af, hvad der er af andre aktiviteter på banen.
  • Samarbejde med skoler skal sikre, at spillerne kan træne mere end nu, men besværliggøres af, at skolevalg i USA er meget individuelt. Og hvor meget tør/kan Red Bulls influere på dette?
  • Kontraktrettigheder er en stor udfordring, da klubberne først må skrive kontrakt med spillere, hvis der er tale om en fuldtidskontrakt. Denne regel er for at give den enkelte spiller mulighed for at få scholarship til college. Men med så få rettigheder til spillerne er det relevant at spørge sig selv, om det kan betale sig at lave god talentudvikling?
  • Boforhold er centralt i forhold til at sikre mere træning for de bedste, idet flere af spillerne bruger mellem 1 og 2 timer hver vej på at transportere sig til træning.
  • Mere træning. Det er grundlæggende er centralt, at spillerne træner mere, end de gør på nuværende tidspunkt. Det er også centralt, at Red Bulls fastsætter en plan for udvikling af spillerne, som generelt er meget atletiske og teknisk gode – men har mangler i forhold spilintelligensen. Derfor tror Anders Madsen på, at klubben vil kunne accelerere udviklingen ved at sikre større sammenhæng i træningen med fokus på relationelle færdigheder og spilintelligens.

Læs Anders Madsens oplæg om studietur til NY Red Bulls.

Om Anders Madsen

  • ACH assistenttræner og talentansvarlig
  • I gang med PRO træneruddannelsen

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"