Gå til forsiden
MENU

Studietur til Stoke City

Boye Habekost, ass. U17 træner hos HfK/SønderjyskE, besøgte Stoke City for at undersøge, hvordan de i England arbejder med talentudvikling i det nye EPPP system, som er udarbejdet af FA og indført i 2010. På Pro-træneruddannelsen skal kursisterne på en studietur og efterfølgende skrive en rapport.

Stoke_420x398.jpg
AF: DBU Kommunikation

Foto: Fodboldbilleder.dk


Stoke City havde ikke tidligere prioriteret ungdomsarbejdet højt, men nu var der midler, ressourcer og opbakning fra bestyrelsen til det. Det vidnede investeringer på 13 millioner GBP i træningsanlægget Clayton Wood om.

 

Klub i medvind
Klubben er siden den blev købt tilbage på engelske hænder i 2005 af Peter Coates gået fra at være dybt forgældet til nu at være en klub i medvind, gældfri og med penge på kontoen. Klubben ejer eget stadion og har udsolgt 28.500 pladser hjemme hver gang. Stoke City er etableret i Premier League som midterhold. Tony Pulis er manager på ellevte sæson og den 4. længst siddende i England pt. - efter Ferguson, Moyes og Wenger.

Fremtid
Stoke City vil blive i Premier League og udnytte tv-provenuet på 92 millioner GBP til at udbygge og konsolidere klubben. Klubben vil opbygge en stærk og konkurrencedygtig talentsektor, så den kan blive selvforsynende med spillere til 1. holdet i fremtiden.

Spillestil
Stoke City spiller under Pulis hjemme 4-4-1-1 og på udebane 4-5-1. Det udføres med lange bolde frem til en stor angriber og med løb omkring ham uden tanke på, om det ser godt ud, men det virker kynisk og effektivt. Stoke City skaber ikke mange chancer og scorer ikke mange mål, men til gengæld giver de heller ikke mange chancer og mål væk til modstanderne.

Læs Boye Habekost opgave her.

Boye Habekost

  • Nuværende Ass. Træner U17 hos HfK/SønderjyskE
  • Tidligere Headcoach hos Fc Hjørring 1.div
  • Assistent Coach hos Fc Vestsjælland - 1.div
  • DBU Pro licens
  • DBU M2 licens

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"