Gå til forsiden
MENU

Studietur til Swansea

Michael Laudrups succes i Capital One Cup er skabt i simple træningsomgivelser, som holder spillertruppen ydmyg og fokuseret. U16-pigelandstræner Danny Jung besøgte Michael Laudrup i Swansea som led i sin P-træneruddannelse.

Swansea.png
AF: DBU Kommunikation

En af det første ting, der slog Danny Jung, var Swanseas beskedne træningsforhold. Træningen forgik på en ny kunststofbane i byggepladslignende omgivelser, spillerne klædte om hjemme eller i skure og vejen til banen gik via en skrænt og gennem en offentlig park. Klubben er midt i en omstrukturering, som skal sørge for opdaterede træningsforhold til sommer. Men det var meget overraskende for Danny Jung, at en sub-top-klub i en af verdens bedste ligaer træner i en længere periode under sådanne forhold. Danny Jung synes, der er spændende at opleve, at der til en succeshistorie åbenbart er andre faktorer, der er ligeså vigtige som ydre rammer, faciliteter osv.

Ydmyge spillerne 
Michael Laudrup nævner selv det positive i situationen og mener, at det er med til at holde spillerne ydmyge, fokuseret på træningen og give en fællesskabsfølelse. Generelt er han meget tilfreds med at være i klubben, hvor der ikke er det store hysteri, masser af arbejdsro og vigtigst af alt masser af indflydelse. 

 

Træningen
Der er en naturlig fantastisk karisma omkring Michael Laudrup, og han var som spiller eksponent for det kreative og fremadrettede. Træningen bar da også præg af masser af bold, humør, spil og frihed til at træffe egne valg.

Spændende fremtid
Danny Jung synes, det bliver spændende at følge, hvordan Michael Laudrup og nyligt tilkomne Morten Wieghorst gennem den daglige træning kan videreudvikle holdet og sikre en stadig opadgående formkurve.

Læs Danny Jung studietursrapport.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"