Gå til forsiden
MENU

Studietur til U19 Elite Round i Portugal

Da U17-landstræner Jan Michaelsen og de to talenttrænere Claus Gaihede og Thomas Slosarich havde været til Elite Round for U19-landshold i Portugal i starten af juni 2013, samlede de deres iagttagelser og oplevelser i en scouting-rapport. Rapporten er forsøgt skrevet i et ’mindre nørdet’ sprog end vanligt, så flere kan få glæde af både at læse indholdet - men også få en forståelse for hvad og hvordan, der bliver scoutet.

u19-scouting.jpg
AF: DBU Kommunikation

Det er talentkoordinator Steen Gleie, der gemmer disse rapporter. Det er ikke et arkivmateriale, der bliver brugt så meget på sigt, da rapporterne ofte er øjebliksbilleder, der hurtigt bliver uaktuelle. 

Denne rapport analyserer kommende modstandere, og den bygger på iagttagelser af netop de spillere og de systemer, som modstanderholdene bruger lige her og nu. 

Men teknikkerne og de elementer, der kigges efter, går igen, når der scoutes.

En god scouting er et vigtigt redskab for specielt et lille land som Danmark - både i forhold til begrænset økonomi og begrænset spillermateriale. Vores muligheder for at være med i konkurrencen og leve op til vores ambition om at blive verdens bedste talentudviklere, bygger i høj grad på vores evne til at udnytte de ressourcer, vi har. 

Steen Gleie vurderer, at Danmark ligger i et midterfelt i forhold til, hvor systematisk vi scouter. Det er de store og rige lande med mange ressourcer, der ligger i top. Men Danmark kan forsøge at få det maksimale ud af vores ressourcer ved at kaste os over små nicheområder som eksempelvis mentaltræning, arbejdet med talenter i endnu yngre aldersgrupper og en indsats for at lave endnu større talentgrupper, så der er flere at vælge imellem.

Læs hele U19 scouting-rapporten her.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"