Gå til forsiden
MENU

Superligaen i tal sammenlignet med Premier League og Bundesligaen

Divisionsforeningen har netop modtaget en længe ventet komparativ analyse af den tekniske og taktiske udvikling i den danske Superliga sammenlignet med den engelske Premier League og den tyske Bundesliga.

taktik.jpeg
AF: Pia Schou Nielsen

Der scores langt flere mål efter standardsituationer i Superligaen end i både Premier League og Bundesligaen – både når det gælder hjørnespark, direkte frispark og især indkast. Også på alderen vinder den danske liga, der består af spillere gennemsnitligt yngre end i den engelske og tyske liga.

Det er blot to konklusioner i en stor ny komparativ analyse af den tekniske og taktiske udvikling i den danske Superliga sammenlignet med den engelske Premier League og den tyske Bundesliga.

I rapporten konkluderes også, at forskellen på top og bund i ligaen er meget mindre i Danmark end i både England og Tyskland.

Resultaterne blev præsenteret på Fodboldens Topmøde, der blev afholdt på SDU i Odense torsdag d. 25. april.

Nogle data er ikke så overraskende ift., hvad man forventer af den danske liga, mens andre data godt kan give læseren et interessant og relevant indblik i sammenligningen med to af de største europæiske ligaer.

Dyk selv ned i de enkelte tal, sammenligninger, konklusioner og pointer i den store rapport her.

Har du lyst til at dykke ned i temaerne fra dagen, kan du høre forskellige podcasts med blandt andet fokus på den ovenstående rapport eller med professor Daniel Memmert fra det tyske sportsuniversitet i Køln, der giver et indblik i de udviklinger, der allerede styrer moderne fodbold og som i høj grad kan tegne fremtiden.

Hør dem alle på Divisionsforeningens hjemmeside.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"