Gå til forsiden
MENU

Tal og statistik på VM 2018

Åge Hareide og Peter Rudbæk var med for Danmark, da der blev holdt VM-evaluering i London. Efterfølgende er rapporten - TECHNICAL REPORT 2018 FIFA WORLD CUP RUSSIA - også blevet offentliggjort, hvor der bliver samlet op på VM-slutrunden.

Peter Rudbæk-artikel.jpeg
AF: Hjalte Christensen

Alle tal og statistikker blev endevendt, da der i slutningen af september måned blev afholdt en stor VM-evaluering i den engelske hovedstad, London. Peter Rudbæk var sammen med landstræner for Herrelandsholdet, Åge Hareide, afsted for Danmark, og han var glad for arrangementet.

”Alle FIFA-lande stillede op med landstræner og ansvarlig for træneruddannelsen. Det er mere end 200 lande, der stiller op, så det er et stort arrangement. Jeg synes altid, det er godt, at vi evaluerer – og så er det vigtigt i forhold til at vedligeholde og etablere netværk,” siger Peter Rudbæk.

I moderne fodbold kan der næsten trækkes statistik på alt, så der var lidt at forholde sig til for de to danske repræsentanter.  

”Der kommer vildt meget statistik, og rigtig meget kan ikke bruges, sådan er det også denne her gang, så opgaven er at finde det, der er brugbart,” fortæller han.

Verdensmestrene topper ikke i statistikkerne

Nogle af de statistikker fra VM-slutrunden, som Peter Rudbæk bed mærke i, var, at der blev scoret flere mål på hjørnespark, end ved tidligere slutrunder.Der blev også givet færre røde kort. Her var der bred enighed om, at det omdiskuterede system VAR var den afgørende faktor. Derudover blev der scoret flere mål. 0-0-kampen mellem Danmark og Frankrig var faktisk den eneste af sin slags.

”Et andet interessant element er, at den eneste statistik, hvor verdensmestrene, Frankrig, var førende, var på antallet af skud de brugte på at score. På alle andre statistikker, man tænker kunne være vigtige, var de placeret i midten. Det handler altså ikke kun om boldbesiddelse, hvor hurtigt man kan løbe eller andre statistikker,” siger Peter Rudbæk.

Du kan læse rapporten - TECHNICAL REPORT 2018 FIFA WORLD CUP RUSSIA – her.  

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"