Gå til forsiden
MENU

Troels Bech: At være superligatræner

Troels Bech har Danmarksrekord i fyringer i superligaen og arbejder 80 timer om ugen. Alligevel elsker Troels Bech sit superligatrænerjob og har lært at lade begejstringen styre.

Troels_Bech_420x294.jpg
AF: DBU Kommunikation

 


På Store Trænertræf i Vejen underholdt Troels Bech et spørgelystent trænerpublikum med, hvordan det er at være superligatræner.

 

"Jeg var tilpas dårlig til fodbold, så jeg var nødt til at få styr på de andre spillere, og derfor blev jeg træner", fortæller Troels Bech med et glimt i øjet.

Brænd for det
Som superligatræner bruger Troels Bech rigtig meget tid på meget andet end at træne med spillerne. Tiden hvor træneren var med i alt på banen er slut. Superligatrænerens job drejer sig i høj grad om at snakke med medier, sponsorer, bestyrelse og de mange interessenter, der har bud efter træneren.

"Mit vigtigste råd til andre trænere er, at de skal brænde for det, for der er mange bøvlede timer.", fortæller Troels Bech. 

Fodbold er min livstil
For Troels Bech er det et meget motiverende og engagerende job at være superligatræner.

"Det der betyder mest for mig som superligatræner er at få stærke individualister til at arbejde sammen i et team og opbygge en kultur", fortæller Troels Bech og fortsætter:

"Det er pissesjovt og udfordrende, og det, der gør det sjovt, er min nysgerrighed på, hvad spillet og spillerne kan. Jeg er simpelthen så glad for det job, jeg har", fortæller Troels Bech.

Nysgerrighed ind i spillet
Troels Bech motiverer sine spillere ved at prøve at bringe nysgerrighed ind for at se, om de kan få noget frem, de ikke har haft før. Troels Bech fortalte, at han møder og motiverer sine spillere forskelligt, for der er stor forskel på deres motivation for at spille fodbold. I det tilfælde, hvor det er meget specielle spillere, sørger han for, at der er plads til dem på holdet og minder dem om, at de skal have respekt for holdet.

Hvis nogen vil snakke fodbold med Troels Bech, så vil han gerne det. Det er derfor, han er med på trænertræf. For Troels Bech er fodbold en livsstil, selvom det til tider kræver sin mand.

"Jeg vil lade min begejstring smitte og ikke holde igen eller tage alle bekymringer på mig. Fodbolden er en fantastisk leg – men forpligtende leg", slutter Troels Bech.

Om Troels Bech

  • P licens
  • Træner i OB, FCM, Esbjerg, Silkeborg, Ikast, Horsens og Viborg og HEI.
  • Var som aktiv med til at vinde mesterskabet med Silkeborg i 1994

 

 

 

 

 

Om at være superligatræner

  • Erkend at meget tid går med andet end fodbold
  • Brænd for det
  • Lad din begejstring smitte
  • Tag ikke bekymringerne til dig
  • Motiver spillerne forskelligt

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"