Gå til forsiden
MENU

UEFA: Træneruddannelsen er første prioritet

UEFA’s filosofi er, at veluddannede trænere skaber gode fodboldspillere, som giver det europæiske spil et løft. Derfor er træneruddannelsen første prioritet for UEFA.

2014-08-29-UEFA-3.jpg
AF: DBU Kommunikation

UEFA har en række aktiviteter, hvor træneruddannelsen prioriteres højt: Elite Coaches Forum, udvekslingsprogram, Study Group Scheme og Jira-panel.

Elite Coaches Forum
UEFA Elite Coaches Forum finder sted på UEFA Nyon hovedkvarter i starten af ​​hver sæson, og de nationale trænere mødes hvert andet år efter hver FIFA World Cup og UEFA EURO. Chelsea FCs Rafael Benítez understreger nødvendigheden af topkvalitet træneruddannelse, som tilbydes af UEFA og de nationale forbund. FC Basel 1893’s Murat Yakin, der har ledt den schweiziske klub til UEFA Europa League semifinalerne, synes at læringsprocessen, som han startede som "rookie" træner, var et vigtigt springbræt til hans aktuelle succeser.

Udvekslingsprogram 
I 2011 igangsatte UEFA et udvekslingsprogram for at give UEFA Pro licens studerende mulighed for at diskutere ideer og bedste praksis. Mange studerende er tidligere topspillere, som er blevet træner. Formålet med ordningen er at give Pro licens studerende chancen for international udveksling samt adgang til UEFA, dets vejledere og undervisningsmaterialer.

Study Group Scheme
Træneruddannelsen er også et vigtigt element i UEFA Study Group Scheme, hvor nationale sammenslutninger mødes for at bytte uvurderlige råd og hjælpe hinanden i den konstante søgen efter forbedringer på tværs af lande.

Jira-panel
Panelet består af trænerkapaciteter fra hele Europa, og panelet rådgiver UEFA, UEFA 53 medlemsforeninger og klubber om uddannelsesspørgsmål. Panelet sikrer også anvendelsen af ​​UEFA trænerkonventionen, der beskytter træner professionen og baner vejen for den frie bevægelighed for kvalificerede trænere i Europa i overensstemmelse med europæisk lovgivning.

Læs mere på UEFA’s site. 

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"