Gå til forsiden
MENU

UEFAs udvekslingsprogram

Peter Rudbæk underviste på UEFA’s udvekslingsprogram for Pro licens studerende, hvor de kommende trænere fik vejledning om trænerjobbets forskellige facetter.

Rudbæk_leder_420x294.jpg
AF: DBU Kommunikation

Foto: Fodboldbilleder.dk 


UEFA’s udvekslingsprogram for Pro licens studerende havde repræsentanter fra Frankrig, Ungarn, Italien og Spanien. Der var mange tidligere topspillere, som vil være trænere. UEFA præsident Michel Platini bød velkommen og sagde, at han var glad for og stolt over at se så mange fodboldspillere samlet.

Undervisere

 

  • Howard Wilkinson (England)
  • Jacques Crevoisier (Frankrig)
  • Nico Romeijn (Nederlandene)
  • Peter Rudbæk (Danmark)

Æresgæst var Ottmar Hitzfeld, som har vundet Champions League med Borussia Dortmund i 1997 og FC Bayern München i 2001.

Kurset
Kurset gav plads til diskussion, udveksling af synspunkter og praktiske kurser på Colovray Stadium, som ligger overfor UEFA hovedkvarter.

Et centralt tema i drøftelserne var, hvordan trænere overlever i spillet. En kommentar fra Sir Alex Ferguson satte sit præg på seminaret:

"Hvis du er en ung træner, der er ivrige efter at lære, skal du absorbere alt, hvad du hører fra dine ældre kollegaer, som har overlevet, fordi de har en historie at fortælle."

Wilkinson stillede en række spørgsmål til de studerende med særlig vægt på den lidenskab og opofrelse, som kræves for at trives i et trænerjob.

"Er du besat af spillet? Er du klar til at forpligte resten af ​​dit liv til denne rejse? Ved du, hvad du værdsætter? Kender du dine styrker og svagheder? Kan du håndtere problemer og tilbageslag? Er du menneskekender eller opgaveorienteret? Er du åben og altid ivrig efter at lære og villig til at ændre dig? "

Crevoisier understregede de menneskelige lederkvaliteter, mental styrke og faste værdier, der har bragt de store trænere konsistente succeser.

Romeijn fortalte om vigtigheden af ​​at lære hurtigt, stille spørgsmål, indsamle erfaring og iagttage andre trænere.

Og Peter Rudbæk fik deltagerne til at analysere Champions League semifinalerne.

Medietræning
Trænere skal også være i stand til at håndtere mediernes opmærksomhed, og de studerende fik mulighed for at afprøve sig selv i en interviewsituation.

Læs mere på UEFA's site.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"