Gå til forsiden
MENU

Undersoegelse_af_talentudviklingsmiljoe_case_Ajax

Nicklas Pyrdol har i sit speciale på Syddansk Universitet sat spot på talentudviklingsmiljøer.

Ajax_talent_500x350.jpg
AF: DBU Kommunikation


Denne artikel omhandler Ajax Amsterdams fodboldakademi, De Toekomst (fremtiden). Artiklen er et sammendrag af Nicklas Pyrdols speciale, der afslutter hans kandidatgrad i Idræt med speciale i sportspsykologi ved Syddansk Universitet (SDU) i Odense. 

 

Projektet er en såkaldt holistisk økologisk analyse af Ajax Amsterdams fodboldakademi. Denne analyse skal bygge videre på tidligere forskning i succesfulde talentudviklingsmiljøer og give mere viden omkring hvad de virkelige effektive talentfabrikker gør og derved på et tidspunkt kunne give et forsigtigt på bud, hvorfor det virker. 

Denne artikel vil præsentere hvad Ajax gør, hvorfor de gør det og til sidst give nogle fokuspunkter, som Nicklas Pyrdol mener, dansk talentudvikling kan være opmærksomme på. 

Nicklas har allerede været ude i klubber i Danmark og præsentere sine fund og få en snak om de enkelte klubbers tanker om talentudvikling. Han kan kontaktes på Nicklas@pyrdologvela.dk eller tlf. 61 60 94 51

Du kan læse resumé af Nicklas Pyrdols speciale her

Kort om Nicklas Pyrdol

Nicklas Pyrdol har forud for sin kandidatgrad en bachelor i Idræt fra SDU med sidefag i Psykologi fra Århus Universitet. Han arbejder i praksis som sportspsykologisk konsulent for blandt andet Vejle Kraftcenter, Badminton Academy Odense og det danske herrelandshold i beachvolley. Derudover underviser Nicklas Pyrdol i sportspsykologi på Syddansk Universitet, på Dansk Basketball Forbunds A-træner uddannelse og på DIF’s diplomtræner uddannelse.

Seneste nyt fra "Opgaver og rapporter"