Gå til forsiden
MENU

Samarbejde sender OB mod toppen

OB-cheftræner Jakob Michelsen har sammen med sin stab og spillere sat kursen mod toppen af Superligaen. Et samarbejde, hvor alle er afklarede omkring deres roller, er nøglen til succesen, mener målmandstræner Lars Bjerring, som selv nyder godt af cheftrænerens tillid.

Thumbnail2k9q04l7
AF: Joachim Højer Weichel

Syv kampe. Så mange gange er OB’s Oliver Christensen gået fra banen i denne sæson uden at have lukket mål ind. Det er næstflest gange blandt alle målmænd i Superligaen. Det kunne dog have set anderledes ud, da trænerstaben – med cheftræner Jakob Michelsen og målmandstræner Lars Bjerring i spidsen – i sommer var i tvivl om, hvem der skulle være holdets nye førstemålmand.

Valget stod mellem den danske U21-målmand og Mande Sayoube fra Elfenbenskysten. Hele opstarten var konkurrencen tæt, og de fik begge mulighed for at vise sig frem i kamp. Som turneringsstart nærmede sig, spidsede konkurrencen til. Det begyndte at gå ud over begge målmænds præstationer i træning, hvorfor Lars Bjerring vurderede, at det var på tide at informere dem om, hvem der ville starte i målet i sæsonens første kampe. Sammen med Jakob Michelsen besluttede målmandstræneren sig for at gå med Oliver Christensen. Siden da har den unge målmand ikke set sig tilbage.

Forløbet er sigende for cheftrænerens og målmandstrænerens samarbejde. Når Lars Bjerring taler, så lytter Jakob Michelsen. Tilliden og respekten er bygget op over tid, og det faktum, at OB’s målmandstræner udover sin målmandstræneruddannelse også har en A-licens, har hjulpet det gode samarbejde på vej.

”Jeg siger aldrig noget bare for at sige noget. Det er sindssygt vigtigt for mig, at det jeg byder ind med, er kvalificeret. Derfor kan Jakob også altid regne med, at jeg har tænkt det igennem,” forklarer OB-målmandstræneren, der også byder ind med inputs omkring markspillerne i dagligdagen.

Eksempelvis har Lars Bjerring analyseret samtlige Superliga-holds målmænd for at forberede Bashkim Kadrii så godt som muligt på, hvad målmanden, han står over for i den kommende kamp, gør, og hvordan han skal afslutte på ham.

På den måde supplerer Lars Bjerring og Jakob Michelsen hinanden godt, da de dækker hinandens svagheder ind. Derfor overlader OB-cheftræneren også gerne opgaver til Lars Bjerring og de resterende medlemmer af staben, hvis deres kompetencer er bedre egnede til at løse dem. Men nøglen til samarbejdet skal findes et andet sted.

”Vores samarbejde fungerer så godt, fordi vi har det godt sammen. Det er virkelig vigtigt, når vi tilbringer så mange timer af døgnet sammen,” fortæller Lars Bjerring.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan de to OB-trænere arbejder i hverdagen, og hvordan de arbejder sammen, kan du se deres oplæg fra refreshment-kurset på Brøndby Stadion den 8. oktober her.

Seneste nyt fra "Strategi og ledelse"