Gå til forsiden
MENU

Thomas Frank: ”18 hold drømmer om Premier League-pengene”

Thomas Frank har stået i spidsen for den engelske Championship-klub Brentford FC i 373 dage. Tiden er fløjet afsted for den danske cheftræner, som lever og ånder for fodbolden i døgnets 24 timer. Det er også nødvendigt, når man drømmer om Premier League-pengene sammen med 17 andre hold.

Thomas Frank 5
AF: Joachim Højer Weichel

46 spillerunder. Så mange kampe skal holdene i den næstbedste engelske række, The Championship, igennem, før dommen over deres sæson fældes. De fleste balancerer på grænsen mellem succes og fiasko helt indtil sidste spillerunde. For ifølge Brentford FC’s danske cheftræner, Thomas Frank, drømmer alle konkurrenterne om at sparke døren ind til Premier Leagues pengeskab.

”Der er vel omkring 18 klubber, som drømmer om Premier League. Med en god sæson har alle også en realistisk mulighed for at slutte i top seks,” vurderer Brentford-træneren, hvis hold selv er en del af våbenkapløbet, hvor to hold rykker direkte op, mens de fire resterende hold i top seks kæmper om den sidste plads.

Det skaber et udskillelsesløb, som kulminerer med, at 15 klubber ender tomhændede, mens tre oprykkere får foden inden for i det fine selskab. I skrivende stund er Premier League-drømmen stadig inden for Brentfords rækkevidde. Efter 13 spillerunder adskiller seks point Brentford på 12. pladsen og Leeds United på rækkens andenplads.

Cheftræneren genopstår

Inden Thomas Frank overtog cheftrænerrollen i klubben, var han assistenttræner for Dean Smith i næsten to år. Derfor følte danskeren sig også klar til udfordringen, da kollegaen skiftede til Aston Villa.

”Jeg har fået sprog og kultur ind under huden i min tid som assistent. Men jeg ville faktisk have foretrukket at gå direkte ind som cheftræner,” forklarer den tidligere Brøndby-træner, som følte sig klar til ansvaret allerede, da han startede i Brentford i december 2016:

”Det vigtigste er, at jeg tidligere har været cheftræner. Især min tid som cheftræner i Brøndby har forberedt mig på være cheftræner i Championship,” fortæller Thomas Frank om presset fra omgivelserne.

Selvom han følte sig velforberedt på cheftrænerrollen i Championship-klubben, fik han en dårlig start på tiden i spidsen for Brentford, da han tabte otte ud af sine ti første kampe. Han var dog ikke i tvivl om, at holdet var på rette spor, og ved juletid sidste år begyndte stimen at vende.

”At tabe fodboldkampe er det rene helvede – især når nedrykningsstregen nærmer sig,” fortæller Thomas Frank, som sammen med sit team dog var overbevist om, at sejrene var på vej:

”Vi gjorde de ting, vi skulle. Vi var desværre bare ramt af et utal af skader og klubbens tekniske direktørs dødsfald. Heldigvis stod vi sammen og kom ud af det på en god måde,” forklarer den danske cheftræner.

Den danske forbindelse

Selvom Thomas Frank har stået i spidsen for Brentfords førstehold i et år, vil han altid forbedre sig. Derfor er han også glad for at have en kompetent sparringspartner i form af danske Brian Riemer, der også har været i klubben i et års tid. Tidligere har han været U19-cheftræner og assistenttræner i FC København over en lang årrække.

”Brian er min vigtigste kollega. Han giver vanvittigt meget til mig og de andre i staben. Så er han ovenikøbet min ven. Det betyder, at vi kan vende alt, stort som småt,” fortæller Thomas Frank om samarbejdet med Brian Riemer.

Udover en dansk assistenttræner arbejder den tidligere Brøndby-træner også sammen med en række danske spillere i form af Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Mads Bech og Luka Racic. De skal dog ikke forvente særbehandling fra hverken ham eller Brian Riemer.

”I bund og grund er jeg ligeglad med spillernes nationalitet,” forklarer Thomas Frank, som dog afslører, at han er meget opmærksom på, hvordan hans omgang med de danske spillere kan opfattes af resten af truppen.

Seneste nyt fra "Strategi og ledelse"