Gå til forsiden
MENU

DBU Træneruddannelse byder velkommen til STORE TRÆNERDAG 2019 30. maj i Brøndby

Der er en stor EM-turnering lige foran os, så det skal vi høre nærmere om på Store Trænerdag.

Foto (Store Trænerdag #1).jpg
AF: Joachim Højer Weichel

U21-landstræner Niels Frederiksen kommer og fortæller om forberedelserne til det kommende U21-Europamesterskab, der afholdes i Italien i juni måned. De danske talenter skal i gruppespillet prøve kræfter med nationer som Tyskland, Østrig og Serbien. I den forbindelse kan du høre, hvilke overvejelser Niels gør sig i bestræbelsen på at gå videre fra et svært program i gruppespillet.

Temaet for årets Store Trænerdag bliver opbygningsspil (fase 1), hvor målmanden spiller en større og vigtigere rolle end tidligere.

Vi får i år besøg af U17-landstræner Lars Knudsen, der kigger forbi og giver eksempler på, hvordan opbygningsspillet i fase 1 kan bruges i kampen, og hvordan vi som trænere kan organisere træning af opbygningsspillet hjemme i klubberne, hvor målmanden involveres i højere grad.

Vi har bedt Lars Knudsen sætte et par ord på, hvordan han ser tendensen i moderne fodbold.

”Internationalt bliver fodboldspillet mere og mere kollektivt, mens det foregår i et stadig højere tempo og med en større fleksibilitet såvel offensivt som defensivt. På den defensive side har udviklingen i det kollektive presspil gjort det til en større fordel, at målmanden kan deltage aktivt i opbygningsspillet. Målmænd, der har et godt afleveringsspil, kan fungere som en ekstra spiller, der giver et overtal i spillets første fase. Netop overtallet kan bidrage til, at man spiller sig i fase 2 eller 3 med mindre risiko.”

Vi arbejder på at udbygge programmet yderligere, så du som træner kan blive inspireret til gavn for din og dine spilleres udvikling.

 

Alle deltagere vil få et eksemplar af DBU’s nye taktikmappe.

Deltagelse i Store Trænerdag giver dig 5 point til refreshment på C- og B-licensen

Du kan tilmelde dig via dette link:

https://www.dbu.dk/uddannelse/find-dit-kursus/?mode=course&id=24175

Seneste nyt fra "Uddannelse"