Gå til forsiden
MENU

Genpres og direkte fodbold var i fokus til Store Trænerdag

Omkring 300 trænere på forskellige niveauer var samlet Kristi Himmelfartsdag til Store Trænerdag, hvor der var flere interessante oplæg og et spændende træningspas på menuen.

2015_store_traenerdag 500x350 copy.jpg
AF: Hjalte Christensen

Få timer før Brøndby og Silkeborg mødtes i finalen i DBU Pokalen i Telia Parken og få dage før den afgørende kamp i mesterskabsspillet imellem Brøndby og FC Midtjylland skulle spilles på Vestegnen, dannede Brøndby Stadion rammen om den traditionsfyldte Store Trænerdag.

Fremmødet var endnu engang flot, solen skinnede fra en skyfri himmel. Det var en rigtig fodbolddag på Brøndby Stadion.

De fremmødte trænere startede dog indenfor, hvor Frank Hjortebjerg, U17-cheftræner i Brøndby, fortalte om defensive omstillinger og genpres. Der var dog mulighed for at få sol på næsen kort tid efter, da Brøndby-træneren havde en åben træning på stadionbanen, hvor Frank Hjortebjerg havde mikrofon på, og de fremmødte trænere havde mulighed for at følge med fra lægterne og få inspiration til egne træningspas.

”handler om at lade sig inspirere”

Da Frank Hjortebjerg havde færdiggjort sit træningspas, var det tid til frokostpause. I den pause blev der nørdet fodbold til den helt store guldmedalje i krogene på Brøndby Stadion. Efter pausen overtog Åge Hareide, Jon Dahl Tomasson og Mounir Akhiat podiet med oplægget ’Vejen til VM’.

”Vi prøver at inspirere dem. Det er det, det handler om. Det handler om inspirere. Det er klart, at det, vi laver, er måske på et andet niveau, men vi kan give et indblik i det, vi laver, og så er jeg sikker på, de nok skal få et eller andet med,” fortæller den danske assistenttræner, Jon Dahl Tomasson.

De mange fremmødte trænere havde i den grad mulighed for at lade sig inspirere, da det danske landstrænerteam snakkede om direkte fodbold, firkanter og analyse på et meget avanceret niveau. Temaet for deres oplæg var vejen til VM.

Efter det oplæg var det officielle program forbi, og der var mulighed for at tage til fodboldfest i Telia Parken, hvor der blev spillet finale i DBU Pokalen.

Du kan se klip fra dagen i videoen nedenfor.

 

Seneste nyt fra "Uddannelse"