Gå til forsiden
MENU

INSPIRATION: To relevante bøger til julemåneden

Bøgerne ’Gør dig Umage’ af Pia Schou Nielsen, Per Andersen, Poul Erik Kristensen & Jakob Freil samt ’Sportsforældre’ af Lise Kissmeyer og er to aktuelle bogudgivelser, der på hver deres måde tager udgangspunkt i de roller, vi voksne spiller, når vi skal hjælpe vores børn og unge med at være rustet til at kunne trives under pres og præstere, når det kræves – både på og uden for banen.

2012_boern 812x568.png
AF: Joachim Højer Weichel

BOG: GØR DIG UMAGE

ROBUSTHED: Bogen tager udgangspunkt i elitesportens tilgang til mentaltræning og vil med både refleksioner, inspiration og konkrete værktøjer klæde os voksne på til i fællesskab at kunne udvikle robuste børn og unge, der kan navigere i en stigende præstationskultur og blive vindere i deres eget liv – uanset om det er i sporten, skolen og samfundet.

En lang række undersøgelser og statistikker viser, at det på den ene side går utrolig godt med danske børn, der er kompetente som aldrig før, mens en uforholdsmæssig stor andel af danske børn og unge oplever massive trivselsproblemer, ensomhed, stress, social angst og depression. Frygten for at fejle i et præstationssamfund, hvor vi konstant måles og vejes og kun det perfekte oftest er godt nok, fylder i stigende grad og udfordrer børn og unge.

I et samfund, der præges af tiltagende konkurrence, målinger og præstationskrav, er det ifølge forfatterne til GØR DIG UMAGE helt oplagt at kigge mod eliteidrætten for at finde nogle af løsningerne omkring tidens udfordringer. Vinderkultur, robusthed og det at træne evnen til at præstere effektivt i kortere perioder og under pres kan styrkes med inspiration fra eliteidrætten og idrætspsykologien, hvor fokus er meget på de relationelle og kollektive færdigheder. Vi kan kort sagt hente meget viden og få konkrete redskaber i sportens mentale tilgang og læring.

Forfatterne har baggrund i elitesport (fodbold, basketball mm) på højt niveau samt undervisning og bruger eksisterende forskning, helt ny viden og konkret erfaring til at give deres bud på, hvordan vi som ansvarlige voksne i børnenes liv både kan og skal arbejde sammen, hvis vi skal skabe robuste mennesker.

LINK: Hør en podcast fra Store Trænertræf med to af bogens forfattere – DBU trænerinstruktørerne Per Andersen og Poul Erik Kristensen, samt U17-pigelandstræner Kristian Mørch her
 
Bestil bogen ved kontakt til Poul Erik Kristensen på mail: ekek@privat.dk eller +45 2447 1736

BOG: SPORTSFORÆLDER – FAMILIEREVOLUTIONEN DU IKKE SÅ KOMME
 
SPORT OG FORÆLDRE: Hvad gør du, når dit barns sport pludselig fylder det hele? Hvordan får du hverdagen, familien, økonomien, søskende, dit sportsbarns personlige udvikling – og dig selv ikke mindst – til at fungere bedst muligt? 

En sportsforælder er et fuldtidsjob, du ikke selv har søgt - en jobbeskrivelse, du ikke kender - et kald med konsekvenser for hele familien - en stor personlig udfordring - og en unik mulighed!

Engang var de involverede og engagerede forældre udskældte. I dag er de en medspiller, som sporten ikke kan klare sig uden. Så det er helt på sin plads også at give noget retur til forældrene. Det er mit håb, at bogen kan sætte fokus på den helt afgørende forældrerolle ude i miljøerne. 

Bogen er ikke en guidebog med klare anvisninger. Og det er ikke en bog, der handler om forælderen på sidelinjen. Denne bog handler om hjemmebanen og alle de udfordringer en sportsforælder møder – både i forhold til at støtte sit barn, udvikle det, få hverdagen til at hænge sammen med de andre søskende, ægtefællen, økonomien og egne værdier. Der er nok at tage fat på, og bogen spytter til ved at stille nogle centrale spørgsmål til overvejelse. 

På nedenstående link kan du finde den på forlaget Books on Demand:

Se mere om bogen og bestil den her

Seneste nyt fra "Uddannelse"