Gå til forsiden
MENU

Perfekte positioner på programmet på Store Trænerdag

FC Nordsjællands Superliga-træner Flemming Pedersen deler ud af egne erfaringer på Store Trænerdag, hvor han snakker om at positionere sig ud af problemerne i opbygningsspillet mod højt såvel som lavt pres.

Flemming Pedersen 1
AF: Joachim Højer Weichel // Foto: Fodboldbilleder.dk

Opbygningsspillet er én af de centrale piller i FC Nordsjællands ambition om at angribe Superligaen. På Store Trænerdag 2019 får du et indblik i, hvordan klubbens cheftræner Flemming Pedersen griber den første fase af spillet an mod henholdsvis et højt pres og et lavt pres.

Sæt derfor kryds i kalenderen ud for torsdag d. 30. maj, Kristi Himmelfartsdag, der kommer til at stå i opbygningsspillets tegn på Brøndby Stadion.

”Jeg kommer til at snakke om vigtigheden af den rette positionering i opbygningsspillet men også om at spille i rum, fordi det er den retning, jeg ser spillet gå i; at vi kommer til at spille endnu mere i rum end i fødder,” fortæller den nyudnævnte Superliga-træner, som ser det som sin vigtigste opgave at udvikle spillerne ved at udfordre dem.

”Det er vigtigt, at vi sætter spillere i situationer, hvor de skal løse fodboldproblemer i stedet for, at vi opfordrer til at undgå fejl. Hvorfor ikke give os tid til at fejle? Skal vi udvikle rigtig dygtige fodboldspillere til højeste niveau, så er det de kompetencer og færdigheder, vi skal udvikle,” forklarer Flemming Pedersen, som derfor heller ikke er tilhænger af resultatregistrering i ungdomsfodbold.

Desuden kommer han ind på, hvilke udfordringer man vil møde i fase 1, når de nye regelændringer i forbindelse med målspark træder i kraft fra den kommende sæson.

Hvis du allerede nu er nysgerrig på, hvad regelændringen kan betyde for måden at bygge spillet op på, kan du høre det tyske fodboldmedie Spielverlagerungs bud nedenfor:

Du kan læse mere om resten af programmet her, hvor du også kan tilmelde dig. Du kan løbende opdatere dig via DBU Træneruddannelses Facebook-side.

Seneste nyt fra "Uddannelse"