Gå til forsiden
MENU

Studier og elitesport kombineres på Syddansk Universitet

SDU har med initiativet Syddansk Elite mange års erfaring med at hjælpe elitetrænere, som gerne vil tage en universitetsuddannelse ved siden af deres sportskarriere.

Bisgaard (Læring)
AF: Bolette Marie Kjær Jørgensen, bomk@sdu.dk // Foto: Fodboldbilleder.dk

For mere end 13 år siden blev afdelingen Syddansk Elite etableret på SDU for at hjælpe elitetrænere og elitesportsudøvere med at tage en universitetsuddannelse, samtidig med at de også passer deres sport.

"Vi giver dem en hjælpende hånd til at kombinere livet som elitetræner med livet som studerende. Ambitionen er at få flere elitetrænere til at tage en uddannelse sideløbende med deres sportskarriere. Det sikrer, at de har noget at falde tilbage på, hvis trænerkarriereren skal udskiftes med noget andet," siger Line Maj Nielsen, som er projektleder i Syddanske Elite.

Syddansk Elite giver elitesportsudøvere mulighed for at studere på fleksible vilkår. Det indebærer, at den studerende får tilrettelagt en alternativ studieplan, får lagt eksaminer på mere passende tidspunkter og får forlængelse af afleveringsfrister.

Den studerende kan også få tilknyttet en ”studie-buddy”, der hjælper med at opbygge et netværk blandt de andre medstuderende. Buddy’en kan også tage noter og evt. lydoptagelser, når sportskarrieren kommer i vejen for uddannelsen.

"De studerende kan henvende sig til Syddansk Elite efter de er optaget på universitetet gennem det ordinære optagelsessystem. Udover den praktiske hjælp i forbindelse med studiet tilbyder vi også rådgivningssamtaler, hvor vi hjælper den studerende med nogle brugbare værktøjer, hvis den studerende er presset på tid eller udfordret af, at skulle håndtere en hverdag, der både dækker elitesport og studie," siger Line Maj Nielsen.

Syddansk Elite startede i foråret 2006 med 25 tilmeldte og var det første initiativ af sin art i Danmark. I øjeblikket er 135 sportsfolk tilknyttet.

 

Fakta

  • Det er muligt at være en del af Syddansk Elite, både som bachelor- og kandidat-studerende.
  • Du kan studere på fuld eller nedsat tid på næsten alle studier på universitetets afdelinger i Odense, Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg.
  • For at kunne optages i Syddansk Elite, skal du opfylde følgende kriterier: 
  • Du skal være elitesportsudøver, -træner, -behandler eller -dommer.
  • Du skal være optaget eller søge om optagelse på Syddansk Universitet.
  • Dit tidsforbrug til træning, konkurrence og andre forpligtelser i forbindelse med sporten skal være minimum 20 timer om ugen i konkurrencesæson.

 

Kontakt

Line Maj Nielsen, projektleder, Syddansk Elite, SDU, tlf.: 65 50 21 69, mail: limn@sdu.dk

Seneste nyt fra "Uddannelse"