Gå til forsiden
MENU

Vidste du at...

Nyttig information til dig som fodboldtræner.

Medier_store_traenerdag_812x568 (1).jpg
AF: PIA SCHOU NIELSEN
DBU lancerer ny træneruddannelse for børne- og ungdomstrænere?

Den nye C-uddannelse bliver meget mere målrettet det alderstrin, som træneren beskæftiger sig med, og derfor bliver træneren også mere kompetent som resultat. Den nye træneruddannelse får desuden en helt ny struktur. Hvor man før i tiden skulle tage 13 kurser for at få en C-licens C-licens, bliver det nu lavet om til 3.

Første trin er ”DBU Basis Børne- og Ungdomstræner”, hvorefter man kan vælge ”Børn U5-U9” – ”Børn U10-U12” eller ”Ungdom U13-U19” – som kvalificerer træneren til en lille test. Når denne test er bestået, modtager man et Børne- eller Ungdomstrænerbevis.

Hvis man derudover tager (eller har taget) en B1, er man klar til C-licenseksamen, som giver C-licensen.

Den nye uddannelsesstruktur træder i kraft pr den 1. januar 2018. Dog vil der i 2018 være en overgangsordning som de kursister, der allerede er i gang med C-uddannelsen, kan benytte. Det betyder, at de kurser, som kursisten har gennemført i den tidligere struktur, kan flyttes over i den nye uddannelse.

Du kan læse meget mere om overgangsordningerne her


Klubbens unge trænere kan tage B1 uddannelsen på en uge i sommerferien?


Igen i år åbner DBU nemlig muligheden for at unge trænere mellem 16 og 20 år kan tage en B1 på en uge i sommerferien på DBU Teenagecamp. 

B1-kurset er grundstenen i DBU's UEFA-godkendte træneruddannelse. Derfor vil blandt andet DBU’s trænerinstruktør Morten Bruun give de unge trænerspirer et grundlæggende indblik i trænerhvervet og en uddannelse, der samtidig er nøglen til en videre uddannelse som træner.

DBU's Teenagecamp (både B1 og Dommercamp) afvikles parallelt i uge 31. Alle kursisterne bor, spiser og opholder sig i og omkring SSB's klubhus (nær Aalborg), hvilket giver god mulighed for en hyggelig og afslappende atmosfære imellem deltagerne.

Om aftenen afholdes der forskellige sociale begivenheder, ligesom der i ugens løb bliver mange forskellige indlæg fra såvel dommer- som trænerfaglige personligheder.

Så kender du en ung træner i din klub kunne dette være en mulighed! Tilmeldingen er allerede åben på www.dbu.dk. 
Få mange flere informationer her 

 

Seneste nyt fra "Uddannelse"